Color Guards

Heb je nog nooit van Colorguard gehoord? Dat is niet zo gek, het is een relatief kleine sport in Nederland. Onterecht natuurlijk, want onze sport is de allermooiste!
Colorguard is een danssport waarbij we met equipment dansen. Met vlaggen, sabels en rifles. We werken als team samen om een muziekstuk met danschoreografie zo goed mogelijk over te brengen.

Winterguard

Nog zo’n term waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Winterguard is een onderdeel van Colorguard. Volg je het nog? Elk winterseizoen zijn er wedstrijden waarin de teams hun nieuwe show laten zien voor een jury en voor publiek. Ook wij doen elk jaar mee.

Op eigen gekozen muziek, met onze eigen choreografie, treden we op door heel het land met onze eigen show. De show heeft een thema waar we kleding, decor en equipment bij kiezen. We sluiten het winterguardseizoen af met deelname aan de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven.

Straatshows

Dit is nog niet alles. Wat we ook nog doen is het lopen van straatshows. Dit doen we bij dorpsfeesten, optochten, carnaval, de intocht van Sinterklaas en bij de avondvierdaagse. We lopen voor de Melody en Percussion Band van Euphonia (MPB) uit met pompons of vlaggen. Samen met de MPB maken we van elke straatshow een mooi feestje. Leuk weetje: al sinds 1988 lopen de guards van Euphonia mee in straatshows. Eerst als Majorette, met batons en later als guards.

Waarom?

Colorguard is een mooie sport die bijdraagt aan je ontwikkeling op allerlei manieren. Je traint het samenwerken met leeftijdsgenoten, je doorzettingsvermogen en je levert fysieke inspanning. Onze teamspirit wordt ook nog eens versterkt door leuke activiteiten zoals een trainingsweekend, clinics, en een nieuwjaars- en afsluitfeest.

Meedoen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze mooie sport? Leuk! We breiden namelijk graag uit. Ben je tussen de 6 en 25 jaar? Kom gerust eens bij onze training op dinsdagavond van 18:00 tot 20:00 kijken, of doe meteen met ons mee. Je bent van harte welkom.